Oculta financiara a Romaniei, o grupare infractionala formata exclusiv din fosti securisti,activisti PCR si urmasii lor

Printre temele principale ale Teoriei Conspiratiei se regasesc si cele legate de gruparile ocultei economico-financiare ale planetei. Se disting prin zona de interes si aura de mister care pluteste in jurul lor, Grupul Bildererg, Clubul de la Roma, insa foarte putina lume stie despre Gruparea Monaco. Desi denumirea te-ar putea duce cu gandul la vreo organizatie cu parfum discret , realitatea este una mult mai prozaica. Un grup de milionari romani, toti beneficiari ai unor uriase afaceri cu statul, pe sistemul: „cine se aseamana se aduna”, si-au unit suficienta, aroganta si interesele visandu-se conducatorii din umbra ai finantelor romanesti. 


Despre adunatura, au scris de-a lungul vremii jurnalistii de investigatii de la mai multe ziare centrale si s-au facut cateva emisiuni de televiziune foarte la obiect. In lumina noilor evenimente cu DNA in rolul lui Fat Frumos si cu oligarhii, mogulii, politicienii si coruptii abjecti pe post de zmei hamesiti, cred ca pica bine o reinprospatare a informatiei. Iata mai jos, nu lista lui Schindler, ar fi fost mult prea nobil, ci lista milionarilor romani de la Monte Carlo, niste aroganti penali care s-au visat pentru cateva clipe niste zei pe pamant, pana cand au dat nas in nas cu procurorii DNA si au realizat pe pielea lor teroua cercurilor suprapuse care postuleaza: "Cel mai mic din cercul de deasupra este mai maredecat cel mai mare din  cercul de dedesubt".

Si acum sa-i cunoastem pe tovarasii si urmasii lor, acesti saraci cu foarte multi bani si fara nici un Dumnezeu:


  • Dragos Dobrescu: 130-150 de milioane de euro. Imobiliare.Patron Romprest. Casă de vacantă în Monaco. Pasiune: vânătoarea. Unul din liderii “Grupării Monaco”.

  • Radu Dimofte: 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, construcții. Reședintă: Monaco, 7 Av. Princesse Grace, Houston Palace, Monte Carlo 98.000. Pasiune: vânătoarea. 
  • Gabriel “Puiu” Popoviciu: 400-420 de milioane de euro. Imobiliare, hoteluri, restaurante. Băneasa Investment. Reședință: Monaco, Houston Palace. Vecin cu Radu Dimofte.
  • Gheorghe “Bebe” Ionescu:  Avere: nu a fost evaluată. Fost director general FPS, fost director în compania Sidex International Ltd, asociat – prin intermediul soției cu Adriean Videanu, numit în consilii de administrație la Petrom, Eximbank, BCR de către ministerul Economiei. Casă în Monaco. 
  • Radu Budeanu: 22 milioane de euro. Patron CanCan Media. Tabloide. Un cunoscător al Principatului Monaco. 
  • Adriean Videanu: Om de afaceri, fost ministru de stat pentru coordonarea activitătilor în domeniul economic, fost primar al Bucureștiului, fost ministru al Economiei, lider PDL. Apropiat de Gheorghe “Bebe” Ionescu și Gabriel “Puiu” Popoviciu. Un vizitator des al Principatului Monaco. 
  • Raul Doicescu: 22-30 de milioane de euro. Bog’Art. Construcții. Un vizitator des al Principatului Monaco.
  • Rares Mănescu:  Vicepresedinte PNL. Apropiat al lui Dragos Dobrescu.
  • Sorin Blejnar: Avere neevaluată. Bugetar. Fost sef al ANAF. Un fin cunoscător al Principatului Monaco.
  • Codruț Marta. Declarație de avere: peste 1 milion de euro. Afacerist, fost șef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Prieten cu Dragoș Dobrescu, Radu Dimofte, Elan Schwartzenberg, Ion Țiriac și alți membri ai Grupării Monaco. Disparut fara urma. Apartament în Monaco. Pasiune: vânătoarea, doamnele și băutura.
  • Frații Bogdan și Constantin Buzăianu. Bogdan Buzăianu: 90-100 de milioane de euro. Trader. Fondator al Energy Holding. Casă de vacantă: în Monaco și Elvetia. 
  • Elan Schwartzenberg: 50 de milioane de euro. Domenii: media, imobiliare, publicitate, firme off-shore. Fost patron Realitatea TV.Plecat in Israel. 
  • Ion Țiriac: 1 miliard de euro. Domenii: auto, imobiliare, banking, asigurări. Casă de vacantă: Monaco. Pasiune: vânătoarea. 
  • Dan Petrescu: 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Țiriac: Unicredit Țiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. 
  • Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro: 40 de milioane euro. 15 firme. Dragonul Roșu, Complexul Europa, Grand Hotel du Boulevard, Niro Impex 93, Niro 95 Impex, Micro Prod, Central Residencial Park, Servinvest 95, Niro Comercial, Isoconstruct, Yins International Trading Group, Overland Guard, Flora International, Cafeneaua Veche, Zona Balcanilor. Casă de vacanță: Avenue de la Madone, Monaco. 
  • Dan Fisher: 350 de milioane de euro. Imobiliare, turism, off-shore. Apropiat al multor guvernări de după 1989. Rezident Monaco. 
  • Cristian Burci: 300 de milioane de euro. Controlează grupul International Railway Systems, Astra Vagoane Arad, Meva Turnu Severin, Romvag Caracal, Servtrans, Cupon Pro. Rezident Monaco. 
  • Carmen Adamescu: Soția lui Dan Grigore Adamescu. Avere familia Adamescu: 1 miliard de euro. 
  • Dan Grigore Adamescu, om de afaceri, deține: Asta Asigurări, Unirea Shopping Center, Topex, Medien Holding (trustul care deține România Liberă), acțiuni la Baumeister, Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex International, Pullman, Mega Vision. Apartament Av. Princesse Grace, Columbia Palace, Monaco.
  • Cătălin Voloşeniuc: Fiul ultimului director al Bancorex, Vasile Voloseniuc. Un tradițional client al Principatului Monaco. 
  • Bobby Păunescu: 220 de milioane de euro. Regizor și scenarist. Hoteluri, media, proiecte rezidențiale. Un client al Principatului Monaco. 
Daca parcurgem lista cu atentie, observam ca unii dintre ei sunt arestati pentru fapte de coruptie, altii sunt cercetati de catre DNA, iar unii nu se simt prea bine fiind fugiti din tara. Ca o ironie a sortii, Gruparea Monaco, si-a propus formal, pentru perioada 2012 – 2016 dezvoltarea și implementarea unei serii de măsuri, elaborate în spiritul filantropiei, responsabilității sociale și a costeficienței, având ca beneficiari cetățenii României.

Nu ne putem nega un zambet de satisfactie cand vedem ca idolii au fost de lut si ca majoritatea dintre ei se pregatesc sa-si asorteze hainele dungate la zabrelele de al celula. Inca o lectie oferita tuturor despre faptul ca nimeni nu poate scapa de Doamna cu Coasa sau de Doamna Kovesi (sic!)