Noi nu avem o Lege a Lustratiei pentru ca fost respinsa in 1999 de Valer Dorneanu

In 1999, proiectul Legii Lustratiei, care ar fi ingradit accesul nomenclaturistilor PCR si a fostilor lucratori ai Securitatii comuniste la functiile publice, a fost respins de Consiliu legislativ, al carui presedinte era Valer Dorneanu.

Iata cum motiva tovarasul Dorneanu respingera legii, care ne-ar fii scapat de Ciuma Rosie si de sobolanii ei purtatori de coruptie, saracie si manipulare: 

Din punct de vedere socio-moral s-ar putea spune, în esenţă, că la zece ani de la Revoluţie, proiectul poate apare ca tardiv, iar în acest an premergător celui electoral poate fi apreciat ca prematur. În perioada la care se referă proiectul, mai multe generaţii de români nu au avut, nu din vina lor, un alt reper moral şi socio-politic decât cel oferit de stat, de societate şi de lege având, în consecinţă, o singură opţiune, încât «vina» lor principală pare a fi, în viziunea propunerii legislative, aceea de a se fi născut după 6 martie 1945. În condiţiile date este greu de presupus că cineva le-ar putea reproşa că nu s-au născut toţi disidenţi sau eroi, ori, cel puţin, că nu au avut o anumită orientare politică, alta decât cea oficială. Dacă atunci nu puteau avea decât o singură opţiune, considerată din perspectiva timpului ca fiind greşită, azi se poate face un pas mai departe, prin propunerea legislativă impunându-li-se să nu aibă nici o opţiune încercându-se condamnarea lor la un fel de moarte civilă“. 

La o analiza sumara a textului produs de Dorneanu,in 1999, putem constata modelul mental, profund comunistoid prin care se raportau la realitate, si atunci, oamenii de paie ai lui Ion Ilici Iliescu


Valer Dorneanu a fost  procuror între 1967–1974, apoi expert pe probleme de legislaţia muncii la UGSR, revine in magistartura, la Direcţia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generală (1980–‘85), este numit  consilier legislativ din ‘85 până in decembrie 1989.

Pentru a le permite in continuare, tovarasilor din PCR si DSS, DIE sa capuseze politica si afacerile din Romania, Dorneanu, ticalos si abil administreaza o lovitura in plex, romanticilor care credeau ca Romania se va aseza pe traseul european, numai dupa ce va scapa de oligarhii produsi de FSN, din pepiniera foarte ofertanta de securisti si nomenclaturisti obedienti Kremlinului, prin agentii kgb/gru reactivati in ianuarie 1989 de Iliescu, Voican Voiculescu si Nicola Militaru.

Iata o noua mostra de cinism bolsevic: 

De asemenea, viaţa fiind mai complexă decât schema structurilor de putere ale regimului comunist, rezultând din art. 2 din proiect, au existat cazuri când persoane care n-au deţinut astfel de funcţii sau n-au îndeplinit astfel de activităţi au adus o contribuţie chiar mai substanţială la sprijinirea acelui regim“. 

Prin trimiterea la persoanele care, desi nu au facut parte din aparatul de stat comunist, dar au sprijinit regimul ceausist, Dorneanu ridica o noua minge la filelul tandemului de atunci Iliescu-Nastase, atacand voalat intelectualii care nu sunt de acord cu politicilile promovata de FSN

Astfel, in motivarea respingerii Legii Lustratiei, politrukul deghizat in magistrat, sustine o enormitate care tradeaza lipsa totala de caracter a individului:

"Impactul gesturilor acestora în opinia publică internă şi internaţională, poate fi considerat mai semnificativ pentru susţinerea regimului comunist decât faptul anonim că o persoană oarecare a fost activist salariat în aparatul central sau local al partidului comunist“. 

Adică, ce voia sa ne convinga pe noi, tovarasul Dorneanu? Ca fi în sistem, aşa cum ne arată  chiar biografia lui,  este mai putin imputabil, în vreme ce „gesturile“ unor „distinşi intelectuali“ i-ar face, la rigoare, pe ei lustrabili, nu pe aparatcici. 

Si cum oamenii se schimba foarte greu, iata ca acest fost procuror comunist, cel care a respins Legea lustraţiei, constata si acum ca DNA a intrat in conflict cu celelalte puteri in stat...

Inca o data se confirma crezul bolsevic al pesedistilor: "La vremuri noi, tot noi!"