Bombonica de pe coliva, sau de ce vrea Dragnea cu orice pret, dezincriminarea abuzului in serviciu si a conflictului de interese

1962, comuna Gratia, judetul Teleorman...o zi fericita pentru famila Dragnea...Tatal, Nea Florian, militian, sef de post era bucuros. I se nascuse al doilea fecior. In 1955 se nascuse Viorel, care va urma cariera tatalui, devnind colonel al Politiei Romane, iar acum, zambea lumii, gales si candid, Liviu...care va purta titlul mistic de Demiurgul de Teleorman.



Liviu Dragnea a urmat cursurile Liceului de matematica-fizica Unirea din Turnu Măgurele (1976-1980). Termina Facultatea de Transporturi, secția autovehicule rutiere, din cadrul Institutului Politehnic București (1981-1987) iar, în iulie 1997, urmeaza o specializare la Scoala de Inalte Studii Administrative din Roma, Italia.

In 2001 a urmat un curs de management al administratiei publice locale din cadrul ASE Bucuresti, iar 2004 a absolvit cursurile Colegiului National de Aparare din cadrul Universitatii Carol I din Bucuresti. A lucrat o prioada ca inginer auto, sef atelier mecanic la IUGTC Craiova (1987-1991); a fost manager la mai multe firme private (1991-1996).


In 1995 intra in  Partidul Democrat, unde urca pana la functia de  vicepresedinte  — filiala Turnu Magurele si al Organizatiei judetene PD Teleorman.La alegerile locale din 1996 a fost Director de Campanie al PD, iar ca urmare a rezultatului electoral, a devenit  Consilier in cadrul Consiliului Local al municipiului Turnu Magurele.

Intre 1996-2000, a fost prefect al judetului Teleorman si ulterior, Presedinte al Consiliului Județean Teleorman.


Dupa alegerile din 2000 s-a înscris in PSD. La Comitetul Executiv Național (CExN) din 22 iulie 2015, a fost ales presedinte interimar al PSD, după ce Victor Ponta a anuntat ca s-a retras din functia de presedinte al partidului.  In aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul „Referendumul".

In prezent, preşedintele PSD este cercetat de DNA pentru instigare la abuz în serviciu si la fals intelectual, intr-un dosar in care este cercetata si fosta lui sotie, dulcea  Bombonica Prodana.


Pentru a nu putea fi incrminat intr-un dosar privind abuzul in serviciu si conflictul de interese, liderul PSD se desparte in 2015 de sotia sa. Asadar, fosta soție a lui Liviu Dragnea e suspectata de abuz in serviciu. Conform comunicatului procurorilor DNA:  „In perioadele 3 martie - 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, suspecta Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins nici un demers de sancționare a persoanelor respective. Această conduită a permis celor două angajate să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente perioadelor menționate”.


In 2011, Bombonica Prodana, fosta Dragnea, renunta la functia publica din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Teleorman pentru a se dedica bussinesului privat. In 2009 obtinea pachetul majoritar de acțiuni (95%) in cadrul hotelului Turris din Turnu Magurele, iar doi ani mai tarziu ajunge sa detina peste 98% din această afacere, pentru ca in 2012 sa fie anchetata de DNA pentru evaziune fiscala.

ANAF a sesizat Parchetul Tribunalului Teleorman cu privire la posibile acte ilegale savarsite de Bombonica Dragnea, care i-au adus in conturi, active de peste 25 de milioane de euro. Dosarul a ajuns la Parchetul General, insă a fost clasat doi ani mai tarziu din... lipsa de probe. (sic!)


Avand cunostinta despre aceste lucruri, ne este destul de limpede, de ce insista atat de mult Liviu Dragnea, cu cele doua ordonante de urgenta care dezincrimineaza exact conflictul de interese si abuzul in serviciu, fapte pentru care, daca vor fi gasit vinovati, atat el cat si fosta sotie, risca un timp dupa gratii. 

Domnul Dragnea mai are o condamnare cu suspendare si daca va fi gasit vinovat intr-un alt dosar,nu va mai putea beneficia de circumstante atenuante, fiind obligat de lege, sa execute si pedeapsa din primul dosar...