Procuror DNA asasinat la comanda mafiei politice din Romania

Departamentul National Anticoruptie isi are eroii sai, morti la datorie, care si-au inchinat viata luptei impotriva mafiei care a sufocat Romania peste un sfert de secol. 

Acest articol este un scurt remember si un omagiu adus unui magistat incoruptibil. Langa strania "sinucidere"a procurorului Cristian Panait se aseaza si foarte suspecta moarte a Luminitei Sega, procuror implicat in lupta cu criminalitatea organizata in perioada 1997-2004. 


Pe 31 iulie 2006, cea care se ocupase de dosarele: "FNI"", „Bancorex”, „Bankcoop”, „Jimbolia”, „Tigareta”, „Magureanu Giurtelecul Hododului”, „ Iliescu-Costea”,„Eterna şi fascinanta Romanie”, „Stefan Riza”, in care figurau nume sonore precum, Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu, Ioan Talpes, D.I. Taracila, Dan Voiculescu, George C. Paunescu, Ghe. Pascu, Virgil Magureanu, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc, Mircea Cosea, Iosif Boda, Virgil Ardelean, Teodor Melescanu, Florin Georgescu, Adrian Costea, Mugur Isarescu, Constantin Iancu, Ştefan Riza, Dan Pescariu, Razvan Temesan, Sorin Ovidiu Vantu, precum si multi fosti securisti transformati printr-o parodie de initiere in masoni, a incetat din viata, fiind otravita cu metaloizi, in special cu aluminiu.


Procuroarea DNA a fost internata internata in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar, dupa ce a acuzat cumplite dureri de cap si in membre, devenind repede un caz dificil din cauza faptului ca un diagnostic precis al bolii parea imposibil de pus, chiar si de mari specialisti chemati la patul bolnavului. Alarmati de starea din ce in ce mai grava a pacientei si mai ales de imposibilitatea identificarii cauzelor ,sotul Luminitei Sega a facut demersurile necesare pentru ca Spitalul Universitar sa trimita anumite probe biologice la Paris, pentru analize de laborator performante. 


Specialistii Spitalului Salpetriere au concluzionat ca o cantitate suspect de mare de mataloizi se afla in sange si au recondat unternarea de urgenta la o mare clinica occidentala de neurochirurgie din Franta, Germania, Italia sau Austria. sange-fiole arsenic Familia Sega, dupa mari eforturi financiare a reusit internarea procurorului Luminta Sega in renumita clinica AKH din Viena, unde specialistii au constatat o autodistrugere progresiva a creierului. Medicii austrieci, in scurt timp, s-au apropiat rapid de diagnosticul adevarat, care avea sa fie aflat in urma unor analize speciale. 

Cazul Sega a starnit interesul profesional al celebrului profesor neurolog K. Wesely, care numai dupa cateva minute de investigare ale dosarului medical si a pacientului a confirmat o stare de hipoxie cerebrala. Pe 26 aprilie 2006, pacienta paraseste Austria in stare de coma si este internata la terapie intensiva la Bucuresti. 


In data de 31 iulie, a decedat. La scurt timp dupa inmormantare, familia Sega a primit rezultatul analizelor de toxicologie, efectuate asupra firului de par, in Italia, la Clinica de Toxicologie din Bergamo. Reputatul toxicolog dr. M. Leitha a consemnat in buletinul de analiza ca "se poate evoca o profunda intoxicatie aluminica". Altfel spus, toxicologii de la BergamoItalia au descoperit "urmele biochimice" lasate in organismul procurorului Sega de substanta "aluminiu", intr-o perioada lunga de timp, ceea ce s-ar putea traduce prin faptul ca procurorul DNA Luminita Sega a trecut printr-un proces de otravire lenta cu arsenic, administrat in doze zilnice. 

Potrivit tratatelor de toxicologie si criminalistica, aluminiul nu poate produce o intoxicatie mortala decat daca este administrat in doze mici, timp indelungat, printr-o procedura zilnica. luminita-sega Cazul Sega a fost in atentia Asociatiei Magistratilor Europeni la Conferinta tinuta la Bucuresti in 2006, unde specialisti criminalisti au afirmat ca se intrunesc in acest context toate elementele care definesc un asasinat premeditat meticulos si pus in aplicare de cineva care avea acces la mancarea si bautura magistratului. 


Colegii si prietenii procurorului au afirmat ca motivul crimei era insasi activitatea sa dedicata luptei anti coruptie si crima organizata care a tulburat pana la spaima nume mari ale Romaniei acelei perioade.