Noi nu avem o Lege a Lustratiei pentru ca fost respinsa in 1999 de Valer Dorneanu

In 1999, proiectul Legii Lustratiei, care ar fi ingradit accesul nomenclaturistilor PCR si a fostilor lucratori ai Securitatii comuniste la functiile publice, a fost respins de Consiliu legislativ, al carui presedinte era Valer Dorneanu.

Iata cum motiva tovarasul Dorneanu respingera legii, care ne-ar fii scapat de Ciuma Rosie si de sobolanii ei purtatori de coruptie, saracie si manipulare: 

Din punct de vedere socio-moral s-ar putea spune, în esenţă, că la zece ani de la Revoluţie, proiectul poate apare ca tardiv, iar în acest an premergător celui electoral poate fi apreciat ca prematur. În perioada la care se referă proiectul, mai multe generaţii de români nu au avut, nu din vina lor, un alt reper moral şi socio-politic decât cel oferit de stat, de societate şi de lege având, în consecinţă, o singură opţiune, încât «vina» lor principală pare a fi, în viziunea propunerii legislative, aceea de a se fi născut după 6 martie 1945. În condiţiile date este greu de presupus că cineva le-ar putea reproşa că nu s-au născut toţi disidenţi sau eroi, ori, cel puţin, că nu au avut o anumită orientare politică, alta decât cea oficială. Dacă atunci nu puteau avea decât o singură opţiune, considerată din perspectiva timpului ca fiind greşită, azi se poate face un pas mai departe, prin propunerea legislativă impunându-li-se să nu aibă nici o opţiune încercându-se condamnarea lor la un fel de moarte civilă“. 

La o analiza sumara a textului produs de Dorneanu,in 1999, putem constata modelul mental, profund comunistoid prin care se raportau la realitate, si atunci, oamenii de paie ai lui Ion Ilici Iliescu


Valer Dorneanu a fost  procuror între 1967–1974, apoi expert pe probleme de legislaţia muncii la UGSR, revine in magistartura, la Direcţia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generală (1980–‘85), este numit  consilier legislativ din ‘85 până in decembrie 1989.

Pentru a le permite in continuare, tovarasilor din PCR si DSS, DIE sa capuseze politica si afacerile din Romania, Dorneanu, ticalos si abil administreaza o lovitura in plex, romanticilor care credeau ca Romania se va aseza pe traseul european, numai dupa ce va scapa de oligarhii produsi de FSN, din pepiniera foarte ofertanta de securisti si nomenclaturisti obedienti Kremlinului, prin agentii kgb/gru reactivati in ianuarie 1989 de Iliescu, Voican Voiculescu si Nicola Militaru.

Iata o noua mostra de cinism bolsevic: 

De asemenea, viaţa fiind mai complexă decât schema structurilor de putere ale regimului comunist, rezultând din art. 2 din proiect, au existat cazuri când persoane care n-au deţinut astfel de funcţii sau n-au îndeplinit astfel de activităţi au adus o contribuţie chiar mai substanţială la sprijinirea acelui regim“. 

Prin trimiterea la persoanele care, desi nu au facut parte din aparatul de stat comunist, dar au sprijinit regimul ceausist, Dorneanu ridica o noua minge la filelul tandemului de atunci Iliescu-Nastase, atacand voalat intelectualii care nu sunt de acord cu politicilile promovata de FSN

Astfel, in motivarea respingerii Legii Lustratiei, politrukul deghizat in magistrat, sustine o enormitate care tradeaza lipsa totala de caracter a individului:

"Impactul gesturilor acestora în opinia publică internă şi internaţională, poate fi considerat mai semnificativ pentru susţinerea regimului comunist decât faptul anonim că o persoană oarecare a fost activist salariat în aparatul central sau local al partidului comunist“. 

Adică, ce voia sa ne convinga pe noi, tovarasul Dorneanu? Ca fi în sistem, aşa cum ne arată  chiar biografia lui,  este mai putin imputabil, în vreme ce „gesturile“ unor „distinşi intelectuali“ i-ar face, la rigoare, pe ei lustrabili, nu pe aparatcici. 

Si cum oamenii se schimba foarte greu, iata ca acest fost procuror comunist, cel care a respins Legea lustraţiei, constata si acum ca DNA a intrat in conflict cu celelalte puteri in stat...

Inca o data se confirma crezul bolsevic al pesedistilor: "La vremuri noi, tot noi!" 

Fenomenul "fake news" defineste noua paradigma a "post adevarului"

Folosind postări automate, Facebook ”dark posts” (postări FB ce nu apar pe peretele unei pagini, dar pot fi accesate de orice persoană ce are acces la un link), A/B testing (un experiment prin care 2 versiuni ale unei pagini web sunt prezentate utilizatorilor și sunt analizate statistic pentru a determina care pagină își atinge țelul mai bine) și rețele de știri false, compania Cambridge Analytica a activat o mașinărie de propagandă ce studiază personalitățile votanților pentru a crea schimbări majore în opinia publică. 


Orice companie poate cumpăra big data, dar Cambridge Analytica a dezvoltat un model ce ”traduce” datele într-un profil de personalitate folosit să prezică și, în cele din urmă, să schimbe comportamentul oamenilor. Cambridge Analytica e pregătit să înregistreze și să cumpere orice set de date care ar putea fi de ajutor la formarea acelui profil. 

Actiunea începe in 2013, cu un studiu al Dr. Michael Kosinski de la Univ. Cambridge, care a reușit să coreleze Like-urile de pe Facebook cu un chestionar standard psihologic folosit pentru a identifica sexualitatea, orientările politice și trăsăturile de personalitate ale unui individ. 


Conform unui articol din Das Magazine, e nevoie de doar 10 like-uri pentru a ”cunoaște” un om mai bine decât colegii de la lucru, de 70 de like-uri pentru a cunoaște persoana mai bine decât un prieten, iar cu 150 de like-uri, mai bine decât părinții acestuia. 

Aleksandr Kogan, mentorul lui Kosinski si unul dintre profesorii  de la Cambridge a fost de acord să facă un partneriat de cercetare cu Amazon prin care, în mod ilegal, așa-zisa ”cercetare” a minat date de pe Facebook-ul tuturor participanților și al prietenilor acestora. Noile date din studiul lui Kogan au fost baza a ceea ce va deveni Cambridge Analytica. 


Primind finanțări generoase de la grupări conservatoare americane bogate, Analytica a adunat date privind obiceiuri comerciale ale oamenilor, magazinele cele mai frecventate, revistele la care oamenii au abonament, la ce biserici se duc, cât teren dețin, etc. (informații obținute de la diverse organizații care vând date privind clienții lor). Analytica a combinat aceste date cu informațiile de pe Facebook și a construit astfel un profil psihologic bogat (există un arhetip multirol pentru cam toți 220 milioane de cetățeni cu peste 5,000 de puncte de date pentru fiecare). 


Ce se intâmplă acum în America se numește microtargeting comportamental. Martin Moore, director la King’s College Centre for the Study of Media susține că ”echipa de campanie a lui Donald Trump folosea 40-50,000 de variante de reclamă electorală în fiecare zi care erau adaptate conform răspunsului și reacției oamenilor la ele”. 

Dacă un sondaj de opinie nu poate decât să întrebe o persoană cu cine va vota, Cambridge Analytica nu se bazează pe ce zic oamenii, ci pe ce fac în mediul online. Pentru Analytica, feedback-ul este instant și răspunsul vine automat. Acest votant indecis a dat click pe o reclamă ce o atacă pe Hillary Clinton privind neglijența ei cu serverele de email? Da? Să îi oferim și mai multe știri privind noțiunea de eșec și responsabilitate personală? Nu? Atunci script-ul automat va face o altă știre ce va capitaliza pe altă trăsătură de personalitate, cum ar fi tendința unui votant de a răspunde pozitiv persoanelor cu autoritate, generând titlul ”Reprezentanți de marcă ai serviciilor secrete sunt de acord: Emailurile lui Clinton au pus în pericol securitatea națională”. Cambridge Analytica a folosit astfel de metode și pentru a organiza campania lui Trump. 


73% din votanții-țintă în Kent County, Michigan au dat click pe unul din cele 3 articole privind crearea locurilor de muncă? Hai să organizăm un meeting electoral pro-Trump în Grand Rapids, în vecinătate, ce insită pe recuperarea economică. Stilul acesta de articole a fost folosit și pentru a reduce prezența la vot a afro-americanilor, un electorat pro-Clinton prin propagarea mesajelor în care Clinton amintea de politicile pro-încarcerare ale anilor 90. 
  
Prof. Albright a studiat 306 site-uri de fake news să vadă în cel fel sunt conectate atât între ele cât și cu sistemul de știri mainstream. A găsit o rețea de 23,000 pagini și 1,3 milioane de hyperlink-uri. Aceste site-uri nu sunt deținute sau operate de o singură entitate individuală, în schimb, toate aceste site-uri la un loc au reușit să păcălească sistemul de Optimizare al motoarelor de căutare și să apară astfel când oamenii caută pe Google termeni precum ”Trump”, ”Clinton”, ”Evrei”, ”Musulmani”, ”avort”, ”Obamacare”. Această rețea de fake news prezintă o infrastructură foarte utilă pentru Cambridge Analytica, deoarece multă lume dă like site-urilor de pe Facebook, ceea ce permite Cambridge Analytica să-i urmărească online și să le trimită mesaje politice personalizate. Totodată, cu cât lumea acesează mai multe știri false, cu atât mai eficient devine sistemul Cambridge Analytica, oferind noi seturi de știri false similare. 


Pe lângă fake news, profilurile false de social media au ajutat la propagarea intereselor Cambridge Analytica. Samuel Wooley, Director de Cercetare al University of Oxford Computational Propaganda Project și-a dedicat cariera studiului trolilor și al rolului acestora in organizarea politică – cine îi creează, cum sunt folosiți și în ce scop. Cercetările lui Wooley au arătat că, în campania prezidențială din SUA, echipa Trump avea de 5 ori mai mulți trolli decât cea a lui Clinton. 


Există două tipuri de trolli: cei simpli, de Twitter, care sunt complet automatizați si programați să distribuie un set de articole sau să răspundă când detectează diverse cuvinte cheie. Apoi sunt trolli high-end, operați de oameni reali. Aceșta au identități false și răspund pe teme foarte specifice altor utilizatori, cu scopul de a le influența opiniile. Un individ obișnuit ar putea controla cam 400 de trolli tradiționali de Twitter, dar numai 10-20 de trolli personalizați.

Viitoarele bătălii politice nu se vor da între candidați ai partidelor sau persoane care au acces la big data. Lupta viitorului va fi între mașinile care învață algoritmii cel mai bine. Viitorul e destul de gri, dacă trendurile actuale continuă, riscăm să trăim într-o lume unde opinia publică devine monedă de schimb, o lume cu propagandă personalizată, o lume unde vom fi cu toții prinși în propria capcană ideologică.  
*** Un articol publicat de site-ul Scout 

TEHNICI OCULTE DE SPALARE A CREIERELOR LA ANTENA 3 SI RTV

Stalpii de rezistenta pe care se inalta monumentul manipularii, dezinformarii si propagandei in mass media romaneasca sunt oficinele de presa ale mogulilor penali, Dan Voiculescu si Sebastian Ghita. Ambii, strans legati de fosti ofiteri din securitatea ceausista, foste conserve KGB, relansate in spatiul public, de Ion Iliescu & tovarsii. 



Structura acestor instrumente de persuasiune mascata, se bazeaza pe doctrina sovietica a KOMPROMATULUI, amestecand adevarul cu minciuna, in retete clasice, care distorsioneaza adevarul, in favoare unor grupuri de interese care ataca, in mod sistematic, statul de drept si functia democratica a societatii civile.

Principiile de functionare ale aparatului de control mental, impus telespectatorilor celor doua canale de dezinformare se bazeaza pe DECALOGUL lui Chomsky:

Să distragi permanent aten­ţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte mi­no­re, dar cu mare impact emo­ţio­nal. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui reale.



Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia pu­blică şi tot tu să vii cu soluţii. Un exemplu: să favorizezi violenţa urbană şi apoi să vii tot tu cu gu­ver­narea providenţială care sal­vea­ză naţiunea în temeiul legilor re­presive cerute de popor, cu pre­ţul limitării libertăţilor democratice. 



Să aplici treptat toate mă­su­rile dure. Ceea ce ar duce la miş­cări populare, dacă se aplică într-un singur pachet şi dintr-odată, de­vine suportabil, dacă este livrat în porţii anuale, conform unui program anunţat. 



Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat. 



Să te adresezi mulţimilor ca şi cum toţi oamenii au o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre o gândire infantilă care nu face relaţia dintre cauze şi efecte.



Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii emoţionale, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manevrat.



Să ţii poporul în ignoranţă şi în satisfacţii ieftine, dar multe. Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ide­al de a tâmpi lumea şi a o controla.



Să încurajezi financiar me­dia, aceea care îndobitoceşte pu­bli­­cul şi-l ţine legat de emisiuni şi se­ria­le vulgare ce trag inteligenţa în jos. 



Să stimulezi simţământul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Omul care nu mai are îndemnul să se revolte, devine turmă şi e uşor de controlat. 



Să apelezi la toate cuceri­rile ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp să le discreditezi prin media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.



Relatiile obscure ale politicienilor romani cu consultanti israelieni

Consultantii evrei ai PSD sunt implicati si in scandalurile de coruptie politica din Israel, cum este cel al primului-ministrul Benjamin Netanyahu. Echipa de strategi, condusa de Moshe Klughaft a mai fost implicata intr-o campanie extrem de agresiva si persuasiva a partidului Bayit Yehudi (Caminul Evreiesc), foarte asemanatoare cu cea a PSD din campania electorala din 2016, dar mai ales cu predicatele de comunicare, de dupa demascarea ingratei ordonante cu dedicatie pentru politicienii infractori, OUG 13.



O ampla ancheta a colegilor de la  Jerusalem Post a demonstrat ca echipa lui Moshe Klughaft a fost angajata de Im Tirtzu, o formațiune de extremă-dreaptă din Israel, care vrea să scoată în afara legii ONG-urile care luptă pentru apărarea drepturilor omului, folosind o retorica fascistoida, dand ca exemplu un clip  electoral, în care activiștii pentru drepturile omului erau portretizați drept trădători care îi sprijină pe teroriști, fiind sprijiniti din tari ale Uniunii Europene. 



Alt strateg venit de la Tel Aviv,  Sefi Shaked, a lucrat la campaniile premierului Benjamin Netanyahu și ale lui Arye Deri, liderul partidului ultra-ortodox Shas.  La începutul lunii ianuarie 2017, au apărut informații potrivit cărora premierul israelian ar fi cercetat în două dosare penale, pentru luare de mită și fraudă. A doua se referă la Arye Deri, în prezent ministru de Interne, care a fost condamnat, în 1999, la trei ani de închisoare pentru mită și fraudă.

La începutul lunii februarie 2017, o televiziune comercială din Israel a prezentat o înregistrare video, facuta cu camera ascunsa, în care Arye Deri apare recurgând la un truc, folosind o ceapa taiata, pentru a-și stimula lacrimile în pregătirea filmării unui clip electoral dedicat liderului spiritual decedat al Shas, rabinul Ovadia Yosef. În calitate de consilier al lui Deri, Sefi Shaked a admis, pentru Channel 2, că ideea folosirii cepei i-a aparținut.



Pe lângă cei doi consilierii  menţionaţi, care au  pus umărul la victoria PSD este  şi strategul politic Asaf Eisin, care a lucrat pentru Yitzhak Herzog, liderul Partidului Muncii din Israel, dar și pentru lideri politici din Serbia. 

La alegerile generale din decembrie 2016, pe lista PSD de candidați pentru diaspora a figurat Armand Schor, cetățean israelian de origine română, om de afaceri și director al Camerei de Comerț Israel-România. Acesta a mai candidat și la parlamentarele din 2008, sub sigla alianței PSD-PC. De ambele dăți, Schor nu a obținut mandat de parlamentar.


Președintele Camerei de Comerț Israel-România este Colette Avital, fost deputat în Knesset din Partea Partidului Muncii și candidat la alegerile prezidențiale din Israel din 2007. În mai 2010, Dan Ioan Popescu recomanda social-democraților să ia în calcul candidatura lui Colette Avital la Președinția României.  Legătura lui Colette Avital cu PSD pare să se fi menținut și ulterior, dacă luăm în considerare că, într-un interviu acordat, în februarie 2014, unui cotidian din România, Avital recunoștea că a fost invitată la Congresul PSD din 2013 și spunea că urma să aibă o întâlnire cu premierul Victor Ponta „pentru a discuta chestiunea proprietăților private”. 

O alta prezenta obscura a consilierilor israeleieni in peisajul romanesc a fost concretizata in celebrul caz  Black Cub, care viza spionarea procurorului-șef al DNA, Laura Coduța Kovesi si care a dus la condamnarea lui Ron Weiner si David Geclowicz, condamnati la o pedeapsă cu suspendare de 2 ani și 8 luni, după ce și-au recunoscut vina în dosarul privind spionarea comunicațiilor și hărțuirea familiei și a unor apropiați ai șefei DNA. 


În ianuarie 2016, o delegație a PSD - condusă de Liviu Dragnea, din care făcea parte și primarul Capitalei, Gabriela Firea - a făcut o vizită în Israel. Presedintele PSD s-a intalnit atunci cu  premierul Benjamin Netanyahu și  cu președintele Partidului Muncii, Yitzhak Herzog. 

Ulterior, elles, în cadrul unui dineu prilejuit de aniversarea a 30 de ani de existență a Congresului Evreiesc European, Liviu Dragnea primea, de la președintele organizației, Moshe Kantor, cea mai înaltă distincție: „Compasul Ierusalimului”. 


Moshe Kantor este  un apropiat al Kremlinului, chiar instrumentul prin care Vladimir Putin vrea să controleze mișcările evreiești din lume, asa cum este descris in presa de investigatie din Israel.



Relatiile oculte dintre politicienii romani si consilierii israelieni incep sa prinda un contur din ce in ce mai pronuntat in 2013, cand Victor Ponta anunța că Executivul pe care îl conduce a aprobat și trimis Parlamentului proiectul de lege pentru începerea exploatării la Roșia Montana. 

Printre acționarii Gabriel Resources se număra grupul BSG Capital, controlat de miliardarul israelian Benjamin Steinmetz, implicat în activități din industria diamantelor, dar și în afaceri imobiliare în România (apartamente și vile în București, Corbeanca, Săftica și Ploiești). 

Jurnalistii de investigatie au devoalat  implicarea lui Steinmetz și a altor trei oameni de afaceri israelieni - Moshe Agavi, Shimon Shevez și Tal Silberstein - în retrocedarea Fermei Băneasa.


„Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus (fostul șef de cabinet al ex-premierului PSD Adrian Năstase  împreună cu inculpaţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin «Benny» Steinmetz, Moshe Agavi  şi alte persoane, au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici”,  se arăta intr-un comunicat DNA. 

In  2016,  acest dosar s-a extins, cuprinzandu-l intre paginile sale si pe actualul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost acuzat de mărturie mincinoasă și favoarizarea infractorului. 

În decembrie 2016, Steinmetz a fost reținut în Israel și plasat în arest la domiciliu, fiind bănuit de dare de mită și spălare de bani în cazul unui proiect de minerit în Guinea în valoare de 20 de miliarde de dolari. 



Pe  lista oamenilor de afaceri si cosnilieri israelieni, trimiși în judecată de DNA o dată cu Steinmetz, se afla si Shimon Shevez, fost directorul de cabinet al premierului Yitzhak Rabin (1992-1995). În anul 2000, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție, dar achitat de instanța supremă din Israel. 



Tal Silberstein a fost consilierul celor mai importanți lideri politici ai României din ultimii 15 ani. După cum recunoștea chiar el, într-un interviu acordat în 2008, a venit în țara noastră în 2002:

„Președintele Traian Băsescu m-a adus în România. Lui îi datorez faptul că sunt aici”. 

Silberstein a lucrat pentru Traian Băsescu, Vasile Blaga, Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu. În preajma campaniei pentru prezidențialele din 2014, s-a spus că Tal Silberstein și Arthur Finkelstein l-ar fi consiliat și pe candidatul Victor Ponta. 

"Nu am dificultăţi în a lucra în România, datorită echipei de prieteni şi de parteneri pe care o am aici. Sunt norocos să îi am parteneri pe Arthur Finkelstein, Dan Andronic, Shevez şi câteva tinere talente politice”, declara Silberstein. 

Alt cetatean israelian implicat in jocul politic si de afaceri din Romania este Avraham Morgenstern, apropiat al ex-primarului PSD Radu Mazăre. Acesta a fost condamnat recent, pe 11 ianuarie 2017, în prima instanță, la 12 ani de închisoare, într-un dosar în care procurorii DNA l-au acuzat de o evaziune fiscală de 10 milioane de euro. Dosarul lui Morgenstern a fost disjuns din dosarul în care Mazăre a fost cercetat - și ulterior trimis în judecată - pentru construirea locuințelor sociale din cartierul „Henri Coandă” din Constanța. 


In aceasta speta este implicat si  Elan Schwartzenberg, dat în urmărire națională, în iunie 2016, după ce Tribunalul București a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui, iar procurorii l-au acuzat de complicitate la dare de mită și că se sustrage de la urmărirea penală.

„Am deschis în 2003 un cont bancar în Israel, i-am dat şi procură lui Elan să opereze pe acel cont. Eram primar atunci. Dânsul urma să pună bani în acel cont de-a lungul timpului, de ordinul zecilor-sutelor de mii de euro, în funcţie de disponibilităţile sale. Eu eram titularul contului, dânsul doar avea procura respectivă. El făcea viramente în acel cont. Acest acord s-a concretizat în două afaceri imobiliare, una în Brazilia şi una în Madagascar”, afirma Radu Mazare, in fata procurorilor. 



Pana si ultranationalistul agresiv, fostul lider al PRM Corneliu Vadim Tudor a apelat  la consultanți israelieni. Era vorba de firma Arad Commmunications, condusă de Eyal și Yuval Arad, care îi asigurase succesul premierului Ariel Sharon. 

CONCLUZIE: 

In Romania, toti politicienii romani care au apelat la serviciile de consultatanta israeliene, fie au esuat lamentabil, fie au ajuns sa fie incriminati pentru acte de coruptie, trafic de influenta, santaj etc...