Razboiul Dragnea-Grindeanu scoate la iveala cine sunt agentii de influenta ai Moscovei in Romania...

Cine nu intelege sau minimalizeaza prezenta nevazuta, dar intensa a intereselor Kremlinului in Romania, este fie naiv, fie un abil propagandist sau agent de influenta care isi disimuleaza agenda. Nu avem cum sa nu observam ca de fiecare data cand tara noastra s-a asezat pe o axa pro-occidentala, s-au intamplat evenimente stranii care au avut ca obiectiv ramanerea noastra in zona gri, sub umbrela Moscovei, si as aminti aici evenimentele din decembrie 1989, prima mineriada 13-15 iunie 1990, mineriada de la Costesti 1999, criza economica declansata de agentul AVO/GRU Calin Popescu Tariceanu in 2008 si paradoxala decapitare a propriului guvern PSD-ALDE, dupa vizita presedintelui Iohannis la Washington si a premierului Grindeanu la Paris, de oamenii Moscovei din coalitie: Darius Valcov, Liviu Dragnea si acelasi Tariceanu... 


(Tariceanu & Nariskin)

Ca sa intelegem adancimile jocului inteligent al papusarilor din serviciile secrete rusesti: SVR si GRU si a "idiotilor utili", adica acele cozi de topor din politica si mass-media romaneasca, e necesar sa patrundem putin in labirintul intunecat a unei realitati paralele si haide sa pornim de la o axioma specifica muncii de intelligence: "Ca propaganda sa fie eficienta trebuie dublata de operatiunile pe teren ale agentilor sai"! 

De propaganda se ocupa cu extrem de multa abilitate cativa "intelectuali" cazuti in admiratia lui Dughin: Iurie Rosca, Dragos Dumitriu, Bogdan Herzog, Bogdan Duca. Tezele  elaborate de ei, sunt apoi preluate de vectori politici cum ar fi Tariceanu, cel mai bun prieten din Europa al sefului SVR, Serghei Nariskin, pe care l-a primit cu onoruri in Parlamentul Romanie, pe cand conducea Duma de stat, desi avea interdictie de a intra in UE, Melescanu, actualul ministru de externe, conserva kgb-ista, care a sabotat vizita presedintelui Iohannis in Bulgaria, Liviu Plesoianu, un tanar pesedist slobozit in spatiul public in studiourile Antenei 3, binecuvantat de Mircea Badea, a carui socru a fost atasat militar la Moscova si a carui sotie si-a dat examenul de bacalaureat in frumoasa limba a lui Cehov, tot la Moscova.

(Parlamentul Romaniei, Sala Ion Ratiu: Dragos Dumitriu, Iurie Rosca, Radu Bogdan Herzog, Bogdan Duca )

Vedem zilele acestea cat de important este pentru gruparea pro-rusa din PSD, Darius Valcov, un fel de Sebastian Ghita de Slatina, prieten la catarama cu oligarhul Matsitski care a jefuit ALRO, eminenta cenusie a turturelelor care ciripesc in tabara estica a SIE: Olguta Vasilescu si Gabriela Firea.

Ce isi propune aceasta divizie interna a Armatei Rosii? Pai raspunsul este evident, aducerea Romaniei pe aceeasi linie de obedienta fata de Kremlin pe care se afla Ungaria a carui premier, Orban ii ciuguleste din palma lui Putin, Cehia, Slovacia si Bulgaria, care au afirmat hotarat ca se opun sanctiunilor economice ale UE indreptate impotriva Federatiei Ruse, dupa anexarea violenta a Crimeei. Presedintele bulgar, socialistul Rumen Radev a fost spion rus, iar  în timp ce liderii politici declara public ca vad in continuare viitorul Bulgariei in NATO si in UE, fostul ministru al Apărării, Nikolay Nenchev, a fost pus sub acuzare pentru că a încălcat un contract cu Rusia, deoarece a vrut să mute lucrările de intreținere a avioanelor MIG- 29 în Polonia. S-a întâmplat la două săptămâni după victoria în alegeri a președintelui Radev. 

(Darius Valcov arestat de DNA pentru coruptie)

In Cehia, unul dintre principalii consilieri ai președintelui Milos Zeman, Martin Nejedly, este un fost partener de afaceri al companiei petroliere Lukoil. Anul trecut, Nejedly a fost condamnat să plătească statului o amendă de peste 1 milion de euro. În final, amenda a fost plătită de Lukoil. Milos Zeman, fost premier al Cehiei între 1998 și 2002, a ratat cursa prezidențială în 2003. A câștigat-o în 2013. Cu sprijinul lui Martin Nejedly, care a fost trezorierul campaniei sale electorale. În cei zece ani cât a stat pe margine, Zeman a fost invitat, anual, la un forum organizat de Vladimir Yakunin, unul dintre cele mai importante figuri ale regimului Putin. Când Rusia a invadat Crimeea, Zeman l-a susținut cu toată forța pe liderul de la Kremlin. 

Viktor Orban este cel mai solid aliat al lui Vladimir Putin din Europa. Premierul Ungariei nu doar că se opune vehement sancțiunilor economice, dar a îndemnat Europa să creeze un cadru strategic global, în care să ofere Rusiei un loc special. Propunerea lui Orban viza, de fapt, ”Uniunea Euroasiatică” visată de Putin, o zonă de liber schimb care să se întindă de la Lisabona la Vladivostok.  
Premierul socialist slovac, Robert Fico, este deasemenea un vechi și constant critic al sancțiunilor economice impuse de UE și SUA. Unul dintre principalii săi susținători, Jaroslav Haščák, a fost acuzat în repetate rânduri de colaborare cu serviciile secrete rusești. Fico însuși a participat la un miting al partidului lui Putin, Rusia Unită, în 2011, când și-a anunțat decizia de a candida din nou la prezidențiale. Legătura sa cu Kremlinul este evidențiată și de colaborarea strânsă cu Partidul Național Slovac, cel mai vocal partid pro-rus din țară. 

(Liviu Plesoianu PSD)


Jocul la doua capete, disimularea liderilor PSD-ALDE devine din ce in ce mai straveziu in aceste zile, cand idiotii utili ai Kremlinului si-au decapitat premierul care a afirmat ca vede interesul national al Romaniei langa SUA, NATO si UE...