Moartea procurorului Panait: scheletul din dulapul lui Victor Viorel Ponta

In 2012, cunoscuta publicatie germana "Frankfurter Allgemeine Zeitung" publica un articol, cu titlul "Crede ca poate scapa cu orice" , in care prezinta versiunea conform careia prim-ministrul Romaniei,de atunci, Victor Ponta, ar avea legatura cu moartea fostului sau coleg de serviciu, procurorul Cristian Panait. Acest episod ocult, contureaza si mai in profinzime, caracterul infractional si aspectele santajabile ale  fostului presedintelui PSD, cocotat in fruntea guvernului, pentru a satisface foamea de bani a clientelei de partid, extinsa insa, evident si transpartinic. 


Este necesar un scurt remember: Procurorul Cristian Panait a murit in 2002, la varsta de 29 de ani, dupa ce a cazut de la fereastra apartamentului din Bucuresti in care locuia. Autorul articolului din ziarul german releva ca in acea perioada procurorul Cristian Panait investiga un scandal de coruptie in care erau implicati oameni din anturajul liderului de atunci al PSD, Adrian Nastase. 

Exista martori, printre care si matusa procurorului, care afirma ca Panait a cazut de la etaj, in seara zilei de 10 aprilie 2002, la scurt timp dupa ce a fost vizitat la domiciliu de colegul sau Victor Ponta, cu care ar fi avut un conflict din cauza viziunilor opozabile in privinta dosarului. Investigatiile de atunci, au scos insa la iveala un aspect ingrijorator, caci la autopsie au fost gasite urme de droguri in corpul lui Cristian Panait. 





Moartea bizara a tanarului procuror se aseamana bine cu disparitia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, disparut dupa ce au fost gasite urme de somnifer in paharul din care a baut, pe care se mai gaseau si amprentele lui Elan Swartzenberg, fugit in Israel. 

Initial, in vara lui 2002, a fost deschis un dosar conform caruia procurorul Victor Ponta era suspectat de asasinarea procurorului Cristian Panait, dar care la scurt timp, dupa presiunile lui Adrian Nastase a capatat o alta destinatie, fiind avansata versiunea conform careia procurorul s-ar fi sinucis, mai scrie ziarul german. Bizarereiile in acest caz, continua. Procurorul care investiga decesul lui Cristian Panait a fost lovit mortal de o masina, iar autorul accidentului nu a fost prins niciodata. 




Autorul articolului din "Frankfurter Allgemeine Zeitung", Von Karl-Peter Schwarz, a stat de vorba, la Bucuresti, cu Ela Simona Fica, o jurnalista care l-a cunoscut personal pe procurorul Cristian Panait si care a investigat acest caz. Concluzia jurnalistei romane, pe care a facut-o publica pe siteul domniei sale: www.explozivnews.ro, este ca Victor Ponta a fost interesat de inlaturarea procurorului Cristian Panait si ca ulterior a fost rasplatit de PSD, cariera sa avansand pana la titulatura de astazi.  

Asadar, pe langa profilul de plagiator, mincinos, corupt, Ponta isi mai poate trece in CV-ul mafiot si suspiciunea de fi contribuit la moartea unui procuror, prea incoruptibil pentru gustul sistemului pastorit de penalul condamnat de doua ori in Instanta, definitiv si irevocabil, Adrian Nastase, acest Gepeto al micului Pinochio. Asteptam cu mare interes redeschiderea dosarului Panait!